Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

COLUMBUSPLEIN 

1991/92/93 - Studieopdracht Gemeente Amsterdam voor herinrichting en ontwerp bestratingspatroon Columbusplein, stadsdeel de Baarsjes.

De vraag van de gemeente was een huisje met speelmogelijkheid zowel voor de oudere kinderen als die van de bassisschool die aan het plein ligt. Ik dacht aan een huisje waarin het speelgoed kon worden opgeborgen. Op dit huisje speelgelegenheid voor de kleuters. Aan één kant een plek voor balspelen. Aan de andere kant een pleintje voor ouderen om te zitten en tric trac te spelen of iets te drinken..

Aan dit plein wonen voornamelijk Nederlanders van buitenlandse origine. Omdat ik na studie  en het lezen van het boek Zeilen der hoop van Simon Wiesenthal een andere kijk op Columbus en de geschiedenis heb gekregen besloot ik dat dit met recht een multicultureel plein is.       

  1. Voor mijn eerste ontwerp heb ik gekozen voor veel kleur, Spaanse en Italiaanse benaming en mozaic in de vloer en mogelijk een huisje.
  2. Uiteindelijk heeft de gemeente besloten een ander huisje op het plein te zetten waardoor ik met andere ontwerpideën ben geeindigd dan waarmee ik begon.  Mijn voorstel was om een mozaicvloer te maken met o.a. stenen met een gat erin waar in je zowel een afdekking van een deel van het pleintje kan maken als stoelen en tafels kunt neerzetten. Het tavli of tric trac spel, de duiven en het mozaic vormen het uiteindelijke ontwerp. Ook is hierin meegenomen een kleine fontein om water te halen.
 
Copyright © 2022 Maud Verbruggen
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren