Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Maud Verbruggen - beeldend kunstenaar

Maud Verbruggen studeerde aan de Rijksacademie voor beeldende kunsten in Amsterdam en de Jan van Eyckacademie in Maastricht.
Zij specialiseerde zich in: grafiek, scenografie (décor- en kostuum-ontwerpen), schilderen, visuele communicatie en fotografie.
Haar leraren waren o.a. Prof. Fr. van Thienen, Nico Wijnberg, Pieter Defesche en Jan van Keulen.

Exposities bij o.a. Galerij Asselijn in Amsterdam, Galerie Liesbeth Lips in Amsterdam en Breda en het ac. VU ziekenhuis in Amsterdam. Bij ABN/Amro bank Zürich en Galerie am Platz in Eglisau, Zwitserland.

In 1995 startte zij Casa Luna Studio in haar huis in Amsterdam (ontwerpstudio voor beeldende kunstopdrachten) .

BEKIJK UITGEBREID CV

 
 

Casa Luna

In 1995 werd gestart met de organisatie van manifestaties met meerdere kunstenaars en de uitgave van kunstenaarsboeken zoals -10 grote Dromen- over de achtergronden van de kunstenaars; waar zij vandaan komen en wat hen bezielt. En het boek -Stilte-, over haar eigen achtergronden i.s.m. Saskia Roos, handboekbindster.

Van een 40-tal monumentale ontwerpen, zowel in de schilderkunst als ruimtelijk, werden er een 20-tal uitgevoerd door haarzelf en in samenwerking met gespecialiseerde bedrijven.

In 1999 begon zij met de restauratie en renovatie van het huis Casa Luna dat dateert uit 1616.

Ook begon zij een ‘artist-in-residence’ programma.

Het huis vertegenwoordigt de rode draad in haar werk, waarmee en waarin zij de geschiedenis en de hedendaagse beeldende kunst met elkaar verbindt.

Atelier

Design Studio voor beeldende en monumentale kunst, presentaties en exposities van hedendaagse kunst en design.

In dit Atelier krijgt u een indruk van de geschiedenis en van de beeldende kunst, zoals in het 17e eeuwse grachtenhuis aanwezig: van haar ontstaan rond 1616, tot de verbouwing in 1752, tot aan de muurschildering die naar een 18e eeuwse prent werd gemaakt door de hedendaagse beeldend kunstenaar Willem Schouten.

Ook geven wij een beeld van hedendaagse beeldende kunst in Nederland.

Bij uw bezoek aan het Atelier kunt u kunst, zoals prenten en ontwerpen voor opdrachtkunst  bekijken.

Wij zijn geopend, bij mooi weer, 's zaterdags van 13 -17 uur. In de zomer ook op zondag, bij mooi weer, zolang het licht is.

 
 

Art Studio

Casa Luna Art Studio is het werkatelier/ design studio en expositieruimte gevestigd in het 17e eeuwse pand Casa Luna aan de Leliegracht in het centrum van Amsterdam waar getalenteerde mensen die werkzaam zijn in de kunst- en cultuursector de mogelijkheid wordt geboden om voor korte perioden hun werk te presenteren aan het publiek.

Uitgangspunt hierbij is het bevorderen van dialoog, zowel tussen kunstenaars onderling, als binnen en rondom de kunst.

Aanknopingspunten zijn: een duidelijk werkplan, inhoudelijke kwaliteit, thematiek, motivatie, financieel draagvlak, presentatievorm, ideeën met betrekking tot het gebruik van de ruimte, eventuele bijzondere en uitzonderlijke omstandigheden.
Voor exposities zie Casa Luna Art Studio  www.casa-luna.nl 

Copyright © 2022 Maud Verbruggen
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren